Wie zijn wij en wat doen we?

Informatie over medicatie en het internet

Als informatieve medicamentensite willen wij de wilde wijde wereld van de moderne farmacie voor u openstellen. Met exacte informatie ruimen we de drempel van complexiteit uit de weg. Wij maken u wegwijs doorheen de jungle van het internet en de medicamenten die daar te vinden zijn, terwijl we de frauduleuze sites identificeren en vermijden.

Informatie over farmaceutische topics

U vindt op onze site diverse blogs over onderwerpen die van ver of van dichtbij met medicatie te maken hebben. Dat kan gaan over middelen uit zowel de reguliere als de natuurgeneeskunde. Daarnaast ook over medische problemen en therapieën. Hobies die met elementen uit de voeding en de geneeskunde te maken hebben komen ook aan bod.

Nauwgezet

Wij checken en dubbelchecken alles wat we delen, omdat het, zeker bij medicamenten, uitermate belangrijk is dat we u geen aannames maar feiten geven en geen kans laten aan slordigheden.

Voortdurend bijleren

Wij blijven ook niet op onze lauweren zitten wat betreft het updaten van ons begrip.  De medische wetenschap evolueert voortdurend en therapieën en medicamenten komen en gaan, Wij zijn voortdurend bezig met het bestuderen van de stof om steeds mee te zijn met alle herzieningen en nieuwigheden.

Tegemoetkomen aan uw vragen

U kan ons steeds uw vragen voorleggen en wij schrijven dan een blog om daarop te antwoorden, zodat geen enkel aspect van de farmacie onbelicht blijft.

Volledige kennis

Samen bouwen wij zo aan een een volledige kennis over het onderwerp, zodat we niets aan het toeval overlaten en u steeds in staat bent samen met uw arts de medicamenten te vinden die bij u passen en u fraude of ernstige bijwerkingen ten alle tijde kan ontwijken.

Disclaimer

Naast te weten wat we wel zijn is het ook belangrijk te weten wat we niet zijn, zodat u niet teleurgesteld raakt wanneer u bepaalde verwachtingen hebt die niet blijken overeen te komen met de werkelijkheid.

Wat we niet zijn

We verkopen geen medicamenten. We verwijzen soms wel door naar sites die medicamenten verkopen maar hebben geen vergunning om dat zelf ook te doen. Die onafhankelijkheid stelt ons in staat om onbevooroordeelde informatie te geven zonder dat er rekening moet gehouden worden met winstoverwegingen. Dit is nodig voor een wetenschappelijke benadering gebaseerd op feiten. Wetenschap kan niet door één deur met opinies of persoonlijke belangen.

Wij zijn geen dokters. Wij geven ook geen medisch advies. Wij herhalen gewoon wat deskundigen zeggen en doen aan bronvermelding om dat aan te tonen. Om het laatste woord te kennen over uw gezondheid en medicamenten moet u altijd een arts raadplegen. U bent verantwoordelijk voor uw eigen beslissingen, wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele medisch wangebruik.